Φυτά που συμβάλλουν στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας

Καθαρισμός ατμόσφαιρας

Όλοι θέλουμε τα σπίτια μας να είναι ένας ευχάριστος χώρος, ειδικότερα τα τελευταία  χρόνια που περνάμε  περισσότερο χρόνο σε αυτά. Η πανδημία, σε συνδιασμό με την τηλεργασία, άυξησαν ακόμα περισσότερο το χρόνο που περνάμε σε αυτά, αλλά αύξησαν και την επιθυμία μας να κάνουμε το χώρο μας ένα πιο όμορφο περιβάλλον. Ωστόσο, εκτός απ’την αισθητική αναβάθμιση του χώρου μας, ορισμένα φυτά συμβάλλουν στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας και τη μείωση των επιπέδων μόλυνσης του χώρου.

Η μόλυνση του αέρα των κλειστών χώρων, όπως ειναι το σπίτι μας, είναι περισσότερη, σε σχέση με των εξωτερικών χώρων.
Αυτή η μόλυνση, συμβαίνει λόγω διάφορων πτητικών ουσιών που εκπέμπονται από πράγματα στους χώρους μας όπως τα συνθετικά υλικά, τα δομικά υλικά, από έπιπλα, μοκέτες, ταπετσαρίες, υλικά οικιακού καθαρισμού κ.α αλλά και από τον άνθρωπο, ο οποίος εκπέμπει πέρα από διοξείδιου και μονοξείδιο του άνθρακα (Co2, CO) και άλλες πτητικές ουσίες όπως ακετόνη, αμμωνία, φαινόλες κλπ.

Έτσι, είναι επιτακτικό να βελτιώσουμε την ατμόσφαιρα στα σπίτια και γενικότερα στους εσωτερικούς χώρους που παραμένουμε. Αυτό, μπορεί να γίνει με ορισμένα φυτά τα οποία έχει βρεθεί ότι καθαρίζουν την ατμόσφερα από αρκετές επιβλαβείς ουσίες.

Τέτοια φυτά, είναι:

Η μόλυνση του αέρα των κλειστών χώρων, όπως ειναι το σπίτι μας, είναι περισσότερη, σε σχέση με των εξωτερικών χώρων