Ζωή στη λάβα…

Τώρα υπάρχει ένα φυτο που τολμά να αναπτυχθεί στην ηφαιστειακή λάβα; Είναι ένας ιδιαίτερα φυσικός συνδυασμός όπου το φυτό αγκαλιάζει τη λάβα με τις ρίζες του. Η λάβα πέτρα παρέχει την απαραίτητη υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα φυτο για να αναπτυχθεί σωστά. Και φυσικά είναι ένα πολυ όμορφο και ιδιαίτερο και προτού υπό διακοσμητικό στοιχείο για να τι έχετε σπίτι σας!

Εύκολη φροντίδα…
Το φυτό αντλεί νερό από την πορώδη λάβα και τον υδατοστεγή διακοσμητικό δίσκο.
Γεμίζουμε τα 2/3 του δίσκου με νερό και προσέχουμε να υπάρχει πάντα ένα στρώμα νερού μέσα στο δίσκο αλλιώς η λάβα θα στεγνώσει. Το νερό της βρύσης περιέχει συχνά ασβέστιο, όποτε με τη πάροδο του χρόνου μπορεί να αλλοιωθεί το χρωμα της πέτρας και να μετατρέπει σε λευκό, για να αποφύγουμε την αλλοίωση καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε βρόχινο νερό.
Η λίπανση δε χρειάζεται να γίνει αμέσως. Το φυτό αρχικά παίρνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από τη λάβα. Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο δώστε μόνο το 1/4 της συνιστώμενης δόσης υγρού λιπάσματος εσωτερικού χώρου κατα τι πότισμα.
Η λάβα λατρεύει να βρίσκεται σε φωτεινό μέρος αλλά να αποφεύγει την άμεση ηλιακή ακτινοβολία κατα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σεφλέρα στη λάβα

Η σεφλέρα στη λάβα καλλιεργείται στην Ολλανδία, αλλά αρχικά η χώρα προέλευσής της είναι η Αυστραλία.
Το σχήμα των φύλλων της μοιάζουν με ομπρέλα. Κατα τη διάρκεια της καθετης ανάπτυξής σχηματίζει συνεχώς νέα φύλλα σαν παλάμη. Εάν η σεφλέρα αναπτυχθεί πολυ μπορείτε να την κλαδέψετε κόβοντας το στέλεχος στην επιθυμητή θέση ακριβώς πάνω από τον κόμπο. Στη σεφλέρα αρέσει να βρίσκεται σε φωτεινό μέρος αλλά όχι σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Η ελάχιστη θερμοκρασία είναι 15•C

Φτέρη στη λάβα

Το γένος της φτέρης Davallia περιλαμβάνει περίπου τριάντα είδη φτέρες, τα οποία μοιράζονται ένα τεράστιο και ευχάριστο χαρακτηριστικό, όλα αναπτύσσονται από τα ρυφάκια που είναι ασαφή και είναι καλυμμένα με ένα ωραίο τρίχωμα τρίχες. Αυτή η ασαφής ρίζα έχει κερδίσει το είδος Davallia το κοινό όνομά της είναι φτέρη του ποδιού του σκίουρου. Η ιδέα είναι ότι τα ασαφή, ριζωματώδη επίπεδα εδάφους μοιάζουν με πόδια ζώων.
Αυτά τα Ριζώματα σχηματίζουν μια υπέροχη αντίθεση με τη σκουρόχρωμη λάβα και τα φωτεινά πράσινα φύλλα. Με τη συνεχή «παραγωγή νέων ποδιών» η φτέρη αναπτύσσεται σαν θάμνος. Προτιμά φωτεινό μέρος αλλά όχι άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Η ελάχιστη θερμοκρασία που προτιμά είναι 15•C.

Punctatum στη λάβα

Το punctatum στη λάβα αναπτύσσεται αργά και σχηματίζει συνεχώς νέα λαμπερά και στενόμακρα φύλλα. Τα φύλλα του διακλαδίζονται τυχαία. Τα φωτεινά πράσινα φύλλα του punctatum έρχονται σε αντίθεση με τη λάβα δημιουργώντας μια ζωντανή εντυπωσιακή εμφάνιση. Προτιμά φωτεινό μέρος αλλά όχι άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Η ελάχιστη θερμοκρασία που προτιμά είναι 15•C.