Μια όαση δροσιάς στο μπαλκόνι σας!!!!

Στο γεωπονικό κέντρο κήπου θα βρείτε χιλιάδες ιδέες για να διακοσμήσετε τη βεράντα και το μπαλκόνι σας!

Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και η ζέστη είναι αφόρητη.

Ένα όμορφο μπαλκόνι μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην αισθητική του σπιτιού μας αλλά και στη διάθεσή μας.

Οι εξωτερικοί χώροι, όπως μπαλκόνια και βεράντες πολλές φορές είναι μικροί, αλλά η διακόσμηση τους με λουλούδια προσθέτει εκπληκτική γοητεία σε πολυκατοικίες ή στα υπαίθρια μέρη του σπιτιού μας δημιουργόντας όμορφα μέρη για να απολαύσουμε την ύπαιθρο, για να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε με στυλ. Τα φυτά και τα λουλούδια είναι η καλύτερη εξωτερική διακόσμηση για μπαλκόνια και βεράντες όπου μετατρέπουν το χώρο μας σε πανέμορφες οάσεις.

Βασικός στόχος του κάθε ερασιτέχνη είναι να διαθέτει στο μπαλκόνι, στη βεράντα αλλά και στον κήπο του φυτά τα οποία να διατηρούν την καλλωπιστική τους αξία όλο το χρόνο, με τις λιγότερες δυνατές περιποιήσεις. Αυτό συντελεί στην επιλογή όλο και περισσότερων αειθαλών φυτών στην αρχιτεκτονική κήπων και μπαλκονιών. Όμοια προωθείτε η τάση για τη δημιουργία ανθοκομικών συνθέσεων με φυτά που ανθίζουν σε διαφορετικές εποχές. Με αυτόν το τρόπο η άνθηση διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ενδεικτικά παρακάτω παραθέτουμε ένα παράδειγμα με ανθοκομικά φυτά σε κήπο ή μπαλκόνι το οποίο σε όλες τις εποχές του χρόνου έχουμε ανθοφορία. Ο χώρος αυτός μπορεί να περιλαμβάνει φυτά που ανθίζουν το χειμώνα όπως τσιντόνια, καμέλια, βιβούρνο, δενδρολίβανο, φυτά που ανθίζουν την άνοιξη φρέζιες, διμορφοθήκες, γεράνια, γαρυφαλιές, λαντάνες και φυτά που ανθίζουν το καλοκαίρι όπως οι πετούνιες οι βουκαμβίλιες και το γιασεμί. Τα φυτά με καλοκαιρινή άνθιση παραμένουν ανθισμένα μέχρι τα πρώτα κρύα του χειμώνα.

Tip διακόσμησης: Επιλέξτε γλαστράκια πήλινα ή πλαστικά σε διάφορες αποχρώσεις ή πάρτε μονόχρωμα και βάψτε τα σε χρώμα της επιλογής σας.